Matkalaukun symbolismi

Nimeni on Jaana ja olen 45-vuotias uunituore vintagealan yrittäjä. Lähes päivälleen vuosi sitten istuin lentokoneessa, toisen kerran elämässäni matkalla ”tuntemattomaan”. Lentokentät edustavat minulle surua, sillä lähteminen on aina vaikeaa, tämä kerta ei ollut poikkeus – suuntana oli Suomi ja paluumuutto kymmenen Englannin vuoden jälkeen.

Juureni löytyvät Kotkasta, mutta silti päädyin Tampereelle, jossa asui pikkusisko ja hänen 3-vuotias poikansa. Minulle ei ole siunautunut lapsia, joten halusin olla osa tuon ihanan pikkumiehen elämää ja se onkin osoittautunut yhdeksi parhaimmista päätöksistäni. Tulen palaamaan jutuissani paikkoihin missä olen asunut ja reissannut, sillä niillä on suuri vaikutus siihen, millainen minä olen tänään. Minun matkalaukustani löytyy tarinoita, siinä koko ajatus blogiin.

 

Väinön kanssa rannalla

Pelastavat kädet

Olen perinyt vanhemmiltani kolme tärkeää taitoa – kierrättämisen, käsillä tekemisen ja yrittämisen.

Viimeiset kuusi vuotta olin mukana rakentamassa charity shop-organisaatiota liverpoolilaiselle saattohoitokodille. Suomessa vastaavaa toimintaa edustavat mm. Punaisen Ristin Kontti ja Fida.

Loppusaldo oli yhdeksän kaupan ketju, jonka parissa työskentely oli erittäin haastavaa, mutta todella antoisaa. Voisin kirjoittaa kirjan löytyneistä aarteista ja kaikenkarvaisista hyväntekeväisyystempauksista höystettynä englantilaisella tapakulttuurilla; lopputulos tuskin olisi tylsää luettavaa. Kuva kerto paljon varainkeräystyön moninaisuudesta – annoin pikkusormen, mutta se vei koko käden.

 

Jaana Alila

Heureka – hymy palautuu huulille

Kotiutuminen ei ollut niin helppoa kuin luulin; lisääntyvä pimeys, muuttunut kotimaa ja erilainen ajattelutapani hidastivat sopeutumista. Olen kirjoittanut kalenteriin helmikuun kohdalle ”Heureka”, joka kertoo talvihorroksesta heräämisen alkaneen. Yrittäjäkurssi, vintagemessuille osallistuminen ja yhteistyökokeilut Tuija Jaakkosen, paikallisen verhoilijamestarin kanssa olivat listalla ensimmäisenä. Reilu puoli vuotta myöhemmin monesta unelmasta on tulossa totta – firma on alkutaipaleella, muutto jaettuihin toimitiloihin on viimeistelyvaiheessa, verkkokauppa rakenteilla ja tämän kirjoituksen voimalla, myös blogi avattu.

 

 

 

Retro-lehti

Mitä nimi Pop Up Vintage viestittää?

Yritys on syntynyt rakkaudesta vintageen, menneen ajan laadukkaisiin sisustustuotteisiin, joiden elämänkaarta haluan jatkaa omalla toiminnallani. Tarkoituksenani on yhdistää myyjän ja ostajan tarpeet ja verkkokaupan avulla helpottaa esineiden kotiutumista oikeaan osoitteeseen. Kaiken pohjalla on oma kiinnostukseni sisustustamiseen, joka on yksilöllistä ja jolla on merkitys omistajalleen. Ne esineet, joiden takana on joko funktio, tilaus tai estetiikka ja ehkäpä pieni tarina takataskussaan, tulevat täydentämään Pop Up Vintagen tarjonnan.

Tarinoita kaivataan – jokainen meistä on tarinan arvoinen

Omistatko sinä kodin, joka on inspiroivan jutun arvoinen tai vaihtoehtoisesti, oletko omalaatuinen keräilijä ja haluat kertoa tarinan sydäntäsi lähellä olevasta esineestä? Jos vastauksesi oli kyllä, haluaisin kuulla sinusta lisää. Miksei sävellettäisi juttua yhdessä?

Tykkää, vihaa, kommentoi – tervetuloa (sisustus)matkalle, joka rikkoo rajoja!

Jaana Alila