Hakuammuntaa

Vuosi sitten minulla ei ollut autoa, eikä siis tarvetta ajatella talvirenkaiden vaihtoa. Sen sijaan mietiskelin millainen Suomen vintage tapahtumien kirjo mahtaa olla; olihan alan messuilla koluaminen ollut jonkinasteinen harrastukseni Englannissa. Tarjontaa oli ylenmäärin, toisinaan oli vaikea valita minne suuntaisi. Yhden viikonlopun aikana saatoin kiertää useampia eri vintage tapahtumia – kai tuota voi jo harrastukseksi kutsua?

Näppäilin ruudulle yhdistelmän ’vintage + messut + tapahtuma’; en ollut uskoa silmiäni, sillä googletuksen tulos oli lähes olematon – no huh huh, eikö vintage olekaan Suomessa suosittua?      On toki, mutta Suomessa sanan ’vintage’ usein näkee korvattavan sanalla ’retro’. Kyseessä on tietysti Suomen kieli; v i n t a g e kun ei meinaa millään suomalaiseen suuhun sopia. Pääosa meistä ei myöskään halua häpäistä itseään moisen asian takia, joten päätyy helpompaan vaihtoehtoon.

Tarkennettu haku oli ensimmäistä hiukan parempi, minimaalinen saldo ei kuitenkaan saanut minua hurraamaan. Oli helppoa todeta, että Retro & Vintage + Design Expo Kaapelitehtaalla tarjoaisi skaalan, mikä olisi reissun arvoinen. Saman katon alta näytti löytyvän huonekalut ja muut piensisustustuotteet, mutta myös eri aikakausien pukeutuminen sekä muu sekalainen keräily. Ajattelin myös, että jos tämä on parasta mitä Suomi vintagejanoiselle tarjoaa, sinne on suunnattava.

[/vc_column_text]

”Testing, testing”

Talven selättämistä seuraa renkaiden vaihto, tällä kertaa se oli myös minun listallani. Samoihin aikoihin verhoilijaystäväni Tuija ja minä pakkasimme auton täyteen tavaraa ja suuntasimme nokan kohti Helsinkiä. Messuilla vierailu oli siis muuttunut niille osallistumiseksi, olihan mielessäni ajatus tehdä rakkaasta harrastuksesta työ. Halusimme testata markkinoita, nähdä minkä tasoista tavaraa oli tarjolla sekä samalla tutustua myyjien ja ostajien kirjoon – Kaapelitehdas oli oikea paikka juuri tälle!

Kuvien sanotaan kertovan sanoja enemmän, joten tässä joitain makupaloja huhtikuiselta viikonlopulta, ilman sen kummempia selityksiä. Taka-ajatuksena on houkutella sinut samaisille messuille 22.–23.10.2016, tuohon upeaan paikkaan nimeltä Kaapelitehdas. Vanhan teollisuustilan henki on hienosti pystytty säilyttämään eli jo itse rakennus on vierailun arvoinen!

Mieliteot ja todellisuus

Palaan keväisiin messuihin omien mielitekojeni muodossa. Jos asuntoni olisi tilavampi, olisin antanut periksi haluilleni ja valinnut kotiini alla olevien kuvien tuotteet. Upea industrial-tyylinen jalkalamppu ja marokkolainen villamatto poikkesivat messujen valtavirrasta. Minusta tämä on niin herkullinen yhdistelmä, että se tuntuu melkein mässäilyltä!

Aiempiin messureissuihini kuului hyvien ystävien kanssa vietetty laatuaika – leppoisa seura, hyvä lounas ja kupillinen erinomaista kahvia – siinä ainekset mukavaan viikonloppuun. Mitä muuta? No tietysti se ilo, kun löydät odottamattoman aarteen tai juuri sen tavaran, mitä olet etsinyt jo vuosia. Uskon tuon kutkuttavan tunteen olevan keräilyn syvin olemus!

Haluaisitko sinä yllättää ystäväsi ilmaisilla messulipuilla Vintage Expoon? Osallistu siis arvontaan, vielä ehdit! Käy vilkaisemassa lisäinfoa Instagramissa @ popupvintagefi tai Facebookissa @ Pop Up Vintage FI – arvonta suoritetaan sunnuntaina 16.10.2016 klo 21.

Juuri nyt verkkokauppa, toimitilan viimeistely sekä blogi vaativat meiltä erityistä paneutumista, joten vaikenemme hetkeksi, ennen kuin koneet polkaistaan todenteolla käyntiin.

Tervetuloa messuilemaan,

-Jaana-

P.S. Tässä vielä viimeinen messuvinkki – jos teet yli €50 arvoisen ostoksen messuosastoltamme tai pian avautuvasta verkkokaupasta, hyvitämme pääsylippusi hinnan ostosten loppusummasta. Vielä messujen jälkeenkin voit lunastaa tämän €10 edun, lähettämällä kuvan lipunkannasta osoitteella hello (AT) popupvintage.fi. Tarjous on voimassa 31.10.2016 saakka.

[/vc_column][/vc_row]