Mahdoton tavarakauppa

Lokakuinen merituuli jatkaa tuivertamistaan, kun astumme sisään kivijalkakauppaan, jonka ensivaikutelma on kuin Aladinin olohuone – kodinomainen aarreaitta.

Ovensuussa meitä tervehtii  iloinen pupu, jota lapset rakastavat niin, ettei omistaja uskalla edes ajatella sen myymistä.

Tämä paikka on kotkalainen Tamburiini, joka kuvailee itseään ”mahdottomaksi tavarakaupaksi”. Tamburiinin valikoima sisältää erinomaisen kombon vanhaa ja uutta sisustustavaraa. Yrityksen antama kuvaus on hyvin osuva – katsottavaa löytyy mielinmäärin ja niille houkutuksille, joita et tiennyt tarvitsevasi, on lähes mahdotonta sanoa ei.

Kaupan omistajan löydämme kulman takaa pensseli ja värikippo kädessään. Rapun tukipilariin piirtyy hassu hahmo, joka mielestäni kuvastaa yrittäjän asennetta elämään. Hän on Tiina Koskenheimo – idearikas yrittäjä, kahden lapsen äiti ja sisukas nainen, jolla on vaikeinakin aikoina hymy kasvoillaan. ”Nyt kyllä lähdetään keittämään kahvit”, Tiina sanoo ja marssii taukotilaa kohden punaiset huopalipokkaat vilkkuen.

Esikuvana monelle

Näen Tiinan esikuva siitä, mitä määrätietoisuus, luova ongelmanratkaisu ja positiivinen elämänkatsomus saa aikaan.

En ole ainoa, joka edellisen lauseen allekirjoittaa, sillä viikko sitten Tiina valittiin ’Vuoden Yrittäjäksi 2016’ Kotkan seudun Yrittäjänaisten toimesta. Kunnianosoitus on  lajissaan yhdistyksen ensimmäinen, eikä se olisi voinut mennä oikeampaan osoitteeseen – lämpimät onnittelut Tiinalle. Voit lukea Tiinasta kertovan jutun klikkaamalla linkkiä jutun lopussa.

Tiina oli pitkään töissä Starkin sisustuspuolella, jonka ohessa hän opiskeli sisustussuunnittelijan tutkinnon. Hänen mielessään kuitenkin kaihersi toive luovemmasta työstä. Niinpä pian äitiysloman jälkeen Tiina teki radikaalin ratkaisun ja irtisanoi itsensä.

Sisustussunnittelijan koulutus näkyy kaupan visuaalisessa ilmeessä- inspiroivan yhdistelmän rakentaminen sekalaisesta, uuden ja vanhan tavaran joukosta on taitolaji.

Neljä vuotta sitten Tamburiini no.1 avasi ovensa Karhulassa. Alkuvaiheessa toiminta keskittyi  kunnostettuihin ja Tiinan itsensä tuunaamiin huonekaluihin sekä vintagehenkiseen pientavaraan. Pian avaamisen jälkeen kaupan tarjonta laajeni kattamaan myös uudet sisustustavarat. Monipuolinen valikoima ja inspiroiva esillepano toi uusia asiakkaita kauppaan, olivathan Tiinan valitsemat tuotteet alusta alkaen asiakkaiden mieleen.

 

Kuppi kahvia ja sisulla läpi muutosten

Oli lama ja sen pahin aallon pohja. Uutiset täyttyivät siitä, miten toivottomalta tulevaisuus vaikutti. Tiina aloitti päivänsä kahvilla ja mietti aamuisin yrityksen muutostarpeita. Tamburiinin tarinasta muotoutui positiivinen esimerkki. Tiina pystyi luomaan hyvän perustan ja toimintamallin yritykselle, jonka tavoitteena oli kasvaa. Vanhan kaupan seinät kuitenkin alkoivat tuntua ahtailta varaston kasvaessa ja Tiinan mielessä alkoi hiertää ajatus ”eihän me millään mahduta tänne”.

Kolmen Karhulassa vietetyn vuoden jälkeen Tamburiini ylitti Kotkaan vievän kivisillan ja muutti liikkeensä Kauppakeskus Pasaatin kupeseen. Tämän muuton myötä Tiina tiimeineen loi ”must visit”-paikan Kotkaan- tähän ei moni Kotkassa toimiva yritys kykene. Harvasta kaupasta voi sanoa, että sinne kannattaa tulla kauempaakin, Tamburiini kuitenkin kuuluu tähän kavalkaadin.

Tervetuloa Tamburiini no.3

Muutama kuukausi sitten Tamburiini muutti uudestaan, kauppa no.3 sijaitsee tien toisella puolella, vain kivenheiton päässä edellisestä. Sen ihanien kaari-ikkunoiden takaa löytyy mitä ihmeellisimpiä aarteita – valmistaudu siis inspiroivalle matkalle Tamburiinin uumeniin.

Elämä on kerroksellista, tätä on myös Tamburiinin tuotevalikoima – uusi ja vanha sulassa sovussa, täydentämässä toisiaan.

 

Haluatko tuoda kotiisi ripauksen Pariisin villiä taiteiljaelämää? Vihreä ”La Boheme”-tyyppinen lamppu tasseleineen takaa tunnelman. Takuuvarma mielipiteiden jakaja, mutta oikeassa paikassa tilan kruunaaja.

 

Vanhat aikakauslehdet ja sarjakuvat tarjoavat ajankulua talvi-iltoihin. Milloin posteljooni tipautti viimeksi sinun laatikkoosi postikortin? Kortin lähettämiseen ei tarvita sen kummempaa syytä, kuin halu ilahduttaa ystävää. Tämä onnistuu mainiosti vaikka nostalgisilla ”Welcome to Finland”-sarjan korteilla.

 

Peilin alla on Kotkan Kaupungintalo-julisteita, joita Tamburiini ja kotkalainen Mia. O Galleria valmistavat yhteistyönä. Tästä ja Palotorni-aiheesta löytyy myös tyynyjä ja keittiöpyyhkeitä. Jutun lopussa olevasta linkistä pääset selailemaan Mian muuta tuotantoa.

 

”Hey Mr.Tamburine Man…”

Alakerran pankkiholvista on tullut musiikki – ja kirjaparatiisi. Istahda alas nauttimaan lp-levyjen lumosta, täällä voit testata levyt ennen ostamista. Psykedeelisestä tunnelmasta ei tarvitse maksaa mitään…

Kaupan nimeä Tiina kommentoi seuraavin sanoin: ”Tamburiini on esineenä tuttu. Lisää ripaus Bob Dylanin ’Mr. Tamburine Man’-kappaleen rouheaa menoa ja koulun liikuntatuntien nostalgiaa. Siinä se!” Ei mene kauaa, kun Wikipediaa voidaan täydentää tamburiini-sanan uudella merkityksellä – kotkalainen ”mahdoton tavarakauppa”.

 

Reimarin juttu Tiinasta                                                                                                  

http://www.reimari.fi/2016/11/01/tiina-koskenheimo-vuoden-naisyrittaja/

Mia. O Gallerian muut sisustustuotteet                                                                                                 

https://www.miaogalleria.com