Nyit yrityksen ovea turhaan, et saa yhteyttä puhelimitse, etkä edes emailitse. ”Olemme lomalla”-ilmiö iskee eli juhannukselta asioiden hoito on lähes mahdotonta. Suomi sulkee epävirallisesti ovensa!

Toisaalta kesäloma tarkoittaa liikehdintää ja se taas tarkoittaa tapahtumien sesonkia. Oletko miettinyt minne suunnata ja valinnut menokalenterista itseä miellyttävät tapahtumat? Suku ja ystävät kyllä pitävät huolen lopuista kesän viikonlopuista; näin ainakin meillä!

6.-9. heinäkuuta on antiikin superviikonloppu

Mitä kesäkalenteriin kuuluu? Reissaamista rennolla otteella ja hyvän tuulen nostatusta eri tapahtumien muodossa, tietysti!

Moni suomalainen odottaa yhtä tiettyä ”superviikonloppua” heinäkuun alussa; juuri sitä milloin on mahdollisuus ”kyllästää itsensä” aarteenetsinnällä. Siis mitä, missä ja milloin? Kyse on heinäkuun 6.-9. välisestä ajasta eli silloin minä ja tuhannet muut suuntaavat kesäiseeen antiikin mekkaan, Raaseporiin.

Valinta tai sen vaikeus

Raaseporissa on kaksi megatapahtumaa samana viikonloppuna; Billnäs ja Fiskars, molemmat nelipäiväisiä. Hämmentävää, että tarjontaa on kerralla näin paljon. Miten valita?

No, ei kannata valita, vaan vierailla molemmissa ja olla ahne! Olen näiden tapahtumien osalta ”neitsyt”, joten minua on neuvottu ehdottomasti vierailemaan molemmissa. Tänä vuonna nämä megatapahtumat saavat mahdollisuuden valloittaa minut. Uskon molempien ylittävän odotukseni – kaasujalka on jo kuumana, tuskin maltan odottaa!

Kerron tapahtumien tarjonnasta lyhyesti toisiaan seuraavien postauksien avulla, joista ensin vuorossa on Fiskarsin Antiikkipäivät.

 

Ensin oli kana ja sitten muna – vai?

Tuttu lause, mutta ihmeessä se menee Raaseporissa? Tapahtumien alkusoitto on täynnä muutoksia ja kaipaa selitystä.

– 90-luvun alkupuolella kaikki alkoi Fiskarsin Lukaalista, josta siirryttiin Fiskarsin Navettaan ja myöhemmin Billnäsin Ruukkiin. Vuonna 2010 osa näytteilleasettajista muutti Fiskarsin Ruukkiin ja samoihin aikoihin syntyi yhdistys, Fiskarsin Antiikkipäivät ry, kertoo Amanda Kääriäinen, joka vastaa tapahtuman markkinoinnista.

Amanda on helsinkiläisen Vintage Style Events HKI:n keulahahmo ja vastaa markkinoinnista myös em. syksyisen Bank Antiques -tapahtuman osalta, josta kerroin marraskuisessa postauksessa. Tämä tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen Antiikkikauppiaat ry:n kanssa.

Tänäkin vuonna myyjiä on noin 70. Tarjolla on antiikkia, taidetta, vintagea sekä vanhaa designia – kaikkea kaunista ja mielenkiintoista! Kannattaa kuunnella Yle:n uutispätkän haastatteluineen viime vuodelta, näet siitä vilauksen mitä ja keitä on luvassa myös tänä vuonna.

– Facebookista löytyy lisää päivityksiä siitä, kuka on tulossa mukaan. Tätä kannattaa ehdottomasti seurata, jatkaa Amanda.

 

Vintage Style Event HKI:n hymyilevä Amanda ystävänsä kera Tallinn Vintagessa toukokuussa. Voit lukea lisää Amandasta Kirpputorilta Kotoisin – blogista. Ihana, elämänmakuinen juttu!

Vinkki: jos asut Helsingin seudulla, voit hypätä Tixi Travelin bussikyytiin ja viettää autoiluvapaan päivän Fiskarsissa! Kuvassa ei kuitenkaan ole Tixin bussi =) vaan Vinstagen mahdollinen ”On the road” -menopeli…

 

Haluatko sinä mukaan aarteenetsintään?

Osallistu kilpailuun! Mekin huristelemme Raaseporia kohti, mikset sinäkin tulisi?

Tarjolla on 3 x 2 hengen vapaaseen sisäänpääsyn oikeuttavaa lippupakettia. Ota osaa arvontaan Facebook- ja/tai Instagram -sivuillamme vinkkaamalla kenen kanssa haluaisit lähteä aarteenetsintään! That’s all folkes – superhelppoa!

Onnea arvontaan, ehkäpä tavataan aarteenetsinnän merkeissä!

P.S. Kilpailu on järjestetty yhteistyössä Fiskarsin Antiikkipäivien kanssa, FB tai Instagram eivät ole osallisina.