Kesäinen menokalenteri jatkuu superviikonlopun toisella tapahtumalla Raaseporissa 6.-9.7.2017. Teemme katsauksen Billnäsin perinne- ja antiikkipäivien antiin, jota vietetään tänä vuonna viidettä kertaa Billnäsin Ratsastuskeskuksen alueella.

Kerroin aiemmassa postauksessa lyhyesti Fiskarsin ja Billnäsin tapahtumien alkuvaiheista. Ne ovat läpikäyneet monia muutoksia, mutta saaneet vakiintuneen aseman kesän antiikkitapahtumien ehdottomana kohokohtana.

”Kauppiailla on toinen toistaan herkullisempia tarinoita hihassaan…”

Alue tarjoaa historialliset raamit tapahtumalle, sillä sen rakennukset ovat peräisin 1700-luvulta aina 1800-luvulle asti. Itse ratsastustalli on yksi maamme vanhimmista yhä käytössä olevista talleista. Alueen vieressä virtaa kaunis Mustionjoki. Miljöö on mitä parhain antiikkipäivien näyttämöksi, sinne pääsee bussilla Raaseporin keskustasta ja autoileville on tarjolla ilmainen parkki tapahtumapaikan tuntumassa.

Billnäsin tapahtumassa kauppiaita on satakunta ja he edustavat pääosin antiikkikauppiaiden perinteistä suuntausta, johon nimikin viittaa. Tapahtumaan on saatu mukaan myös nuorta verta, joten kaikenlaiseen aarteennälkään löytyy purtavaa. Lisäksi tapahtumassa on kotimaisten kauppiaiden lisäksi vierailevia tähtiä Sveitsistä, Ruotsista, Tanskasta ja Virosta. Voit tuoda aarteesi arvioitavaksi tai nauttia markkinahumusta tutustumalla alueen antiin, mm. sepän työnäytösten parissa.

Viime vuonna Billnäsin alueella kävijöitä laskettiin olevan neljän päivän aikana karkeasti 12.000 henkeä. ”Koska tapahtuma on vierailijoille täysin ilmainen, tarkka kävijämäärän laskeminen on hankalaa, mutta melkoista kuhinaa alueella on”, kertovat Kari Lähteinen ja Sanna Raudaskoski, tehotiimi, joka toimii tapahtuman järjestäjänä.

– Haluamme tarjota yleisölle mukavan kesätapahtuman ja madaltaa kynnystä antiikkiin ja vanhaan tavaraan tutustumisen suhteen. Kauppiailla on toinen toistaan herkullisempia tarinoita hihassaan, tämä tekee esineistä erityisen mielenkiintoisia. Kaiken ikäiset vanhan tavaran rakastajat perheineen, vauvasta vaariin, ovat tervetulleita, Sanna lisää hymyillen.

Wanha Tammitori eli sen omistajat, Kari ja Sanna ovat tunnettuja kasvoja Suomen antiikkirintamalla. Heidät voit bongata mitä erilaisimmista tapahtumista ympäri Suomea, mm. Habitaren Antiikkimessuilta ja Exponovan vintage- ja keräilytapahtumista. Ei siis ihme, että omissa postauksissani heidän osastonsa on vilahtanut kerran, jos toisenkin. Kuva yllä on Messukeskuksen Kevät-messuilta.

Sinivalkoisia pentuja

– Taiteilija Markku Salo suunnitteli meille tapahtumaan viime vuonna upean vuosikoiran, ”Billnäsin Pinkojan”, kertoo Kari.

– Tänä vuonna Pinkoja sai pennut ” Sinin ja Valkon”, joissa toistuu Suomi 100-juhlavuoden värit. Pentuja on valmistettu rajoitettu erä ja ne ovat myynnissä tapahtuman aikana, täydentää Sanna.

Markku Salo on tunnettu suomalainen muotoilija ja lasitaiteilija, jonka moderni ote kiinnostaa taidelasin ystäviä ympäri maailman. Hän on tunnettu erilaisten tekniikoiden ja materiaalien yhdistämisestä uniikeissa teoksissa sekä sarjatuotannosta, josta tunnetuimpia ovat Nappi-kynttilätuikut, Oliivi-lasit sekä Aava-maljakot.

Jos olet kiinnostunut Pinkojasta ja sen pennuista, niin kannattaa suunnata Billnäsiin, koska näitä ei ole muualla myynnissä!

Lähtölaskenta on alkanut, joten katseet kohti Raaseporia – 7 pv, 6 pv, 5 pv…