Kirja ”A History of Architecture – Settings and Rituals”

59,00 

Spiro Kostofin mestariteos arkkitehtuurin historiasta – yksi maailman parhaimmista aiheen lähdeteoksista

1.painos kirjasta julkaistiin vuonna 1985 ja välittömästi se nostettiin yhdeksi maailman parhaista arkkitehtuuria koskevista kirjoista.  Nyt kyseessä oleva kirja on 2.painos ja siihen on alkuperäisen teoksen lisäksi tullut osio ”Settings and rituals”. Kirjasta on tehty 3.painos, joka arvostelun mukaan ei juurikaan eroa tästä versiosta.

Melkein tuhat kuvaa ja piirrosta sisältävä kirja kerää sivilisaation arkkitehtuurin saavutukset yksiin kansiin.  Se tutkii miten arkkitehtuuri heijastaa ihmiskunnan historian sosiaalisia, taloudellisia ja teknologisia näkökohtia.

Kostof käy läpi kuuluisia rakennuksia alkukantaisista Lascauxin seinämaalauksin koristelluista luolista, Gizan pyramidien kautta Rooman rautatieasemaan ja Las Vegasin pääkadun pilvenpiirtäjiksi rakennettuihin hotelleihin. Hänelle yksikään rakennus ei ole merkityksetön, jokainen niistä on tarkastelun arvoinen.

Sisältää kappaleet seuraavista aiheista: Place on Earth, Measuring Up,  The Search for Self sekä alan termistön selitykset. Myös Suomi on mainittu kahdesti maana ja Alvar Aallon töiden muodossa neljä kertaa.

 

HUOM. Kirja on käytetty – pehmytkantinen, kunto on hyvä, pieni ventti kannen vasemmassa yläkulmassa (näkyy kuvassa)

 

Spiro Kostof

Alkuperäisteos: A history of architecture

Uusintapainos: Greg Castillo (lisäosio Settings and Rituals)

Oxford University Press Ltd./ New York, 1995

ISBN 978-0-19-508379-2, sivuja 792

1 varastossaShare
Lisätiedot
Paino 5 kg
Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Be the first to review “Kirja ”A History of Architecture – Settings and Rituals””