Ale!

Kim – Hiort af Ornäs / Lahden Puutyö 1950 -MYYTY

2250,00  3200,00 

Uudelleenverhoiltu Ornäsin Kim-sohva

Carl Gustaf Hiort af Ornäs oli suomalainen huonekalusuunnittelija, joka oli muotoilullaan selkeästi edellä aikaansa. Hänen arvostuksensa on noussut huimasti hollolalaisen Fasetin tehdessä pitkäjänteistä työtä näyttelyn järjestämisessä ja syksyllä 2016, uustuotannon alkaessa. ”Nallen” työstä on julkaistu kirja 2016 ja 2017 Habitaressa Fasetti esittelee lisää uustuotannossa olevia tuotteita – onnittelut Ylösen veljeksille hienosta pioneerityöstä Suomessa!

Kim on yksi Ornäsin harvinaisimmista malleista, sitä on valmistettu vain 2000 kpl erä (viite -Fasetin radiohaastattelu). Fasetin julkaisemassa kirjassa Kim-sohvan istuin on valmistettu kahdesta kappaleesta (vrt.kirjan kuva). Ylösten veljeksiltä asiasta kysyttäessä, he kertoivat kaikista malleista löytyvän eri variaatioita. 

Sohvan jalkaosa on tunnusomainen Ornäsin tuotteille, tässä mallissa se on valmistettu koivusta. 

Sohvassa ei ole käsinojia ja tästä syystä se muistuttaa ’coctailsohvaa’ – kuvittele ylimmistöluokan kaunotar kapeassa hameessaan lepuuttamassa jalkojaan sohvan äärilaidalla, tietenkin shamppanjalasi käsissään.

Toinen kutsumanimi sohvalle voisi olla ’love seat’ – välitön mielikuva syntyy nuorenparista, jotka istuvat ujosti lähekkäin ja kahden patjan luistaessa sivuun, he eksyvät toistensa syliin…

Kumpi tarina sinua miellyttää enemmän? Halutessasi voimme muuttaa patjan kaksiosaiseksi, se ei ole ongelma.

Verhoilutyön on tehnyt Tuija Jaakkonen 20 vuoden ammattitaidolla. Uudelleenverhoiluun valittu kangas on eläväpintainen Rami/Svensson. Se henkii 50-lukua ja on erittäin laadukas – Kimin arvoinen valinta. 

Olemme säästäneet verhoilukankaat, joita sohvassa oli aiemmin, se on läpi käynyt täydellisen uudistuksen.

Varasto loppuShare
Lisätiedot
Paino 50 kg
Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Be the first to review “Kim – Hiort af Ornäs / Lahden Puutyö 1950 -MYYTY”